maksa osamaksulla

Käyttäjien kokemuksia - Ponychair®

Olen 46-vuotias ja tehnyt yli 20 vuotta erilaisia taloushallinnon työtehtäviä (=istumatyötä tietokoneen ääressä). Työhistoriani viimeiset 2 vuotta olen istunut Ponychair-satulatuolissa.

Alle 30-vuotiaana minulla alkoi olla ongelmia alaselän kanssa - noidannuoli iski lukuisia kertoja. Nuorempana pidin vatsa- ja selkälihakseni kunnossa säännöllisellä jumpalla, mutta ruuhkavuosina perhe- ja työelämä kadotti säännöllisyyden liikunnasta. Ennen satulatuolin käyttöönottoa hoidatin selkävaivoja mm. hierontakuureilla.

Hierojalta sainkin vinkin kokeilla satulatuolia työtuolina, johon työnantajani näytti vihreää valoa. Kokeilin 2 viikon ajan kolmea eri satulatuolimallia, joista Ponychair tuntui minusta parhaimmalta. Aluksi jaksoin istua satulatuolissa yhtäjaksoisesti vain muutaman tunnin, mutta jo parin kolmen viikon totuttelun jälkeen jätin vanhan tuolin kokonaan syrjään. Satulatuolin käyttöönotto vaati työpöydän korkeuden säätöä ja sinnikästä uuden istuma-asennon opettelua. Satulatuolissa istuma-asento on luonnostaan ryhdikäs, sillä vatsa- ja selkälihakset joutuvat tekemään töitä asennon ylläpitämiseksi - siispä säännöllinen lihasharjoitus kuuluu nykyisin työpäivään. Olen ollut tyytyväinen valintaani ja selkävaivat ovat huomattavasti vähentyneet.

Tarja Korhonen
Vierumäki

 

 

 

Työssäni Lahden CityMarketin Launeen liikkeen kassanhoitajana olen parin viimeisen kuukauden ajan istunut Ponychair® -satulatuolilla. Olen tyytyväinen, että tulin kokeilleeksi tätä vaihtoehtoa. Satulatuoliin totuttelu vei muutaman päivän. Koska selkänojaa ei ole, satulatuoli pakottaa istumaan selkä suorana ja jalat maassa. Aluksi se tietysti tuntui lihaksissa, mutta nykyisin työasento on luonteva, hartiat pysyvät alhaalla ja työpäivän päätyttyä olo on kevyempi aiempaan verrattuna. Hartian tai niskan seutua ei enää kiristä. Lisäksi me kassoilla työskentelevät nostamme ja siirrämme päivän mittaan valtavan määrän tavaraa, jolloin nostoliikkeestä tulee väkisinkin kiertävä. Pakkauskoot ja -painot kasvavat jatkuvasti, joten voimaa tarvitaan. Satulatuolista ulottuu kumartumaan eteen ja sivulle joustavammin kuin perinteisestä istuma-asennosta. Hymy ei hyydy kesken päivän ja vireä olo heijastuu toivottavasti kassapöydän toisellekin puolelle. Kuormaa pitäisi voida jakaa tasaisemmin ylä- ja alavartalolle, mutta kassanhoitajan varsin minimaaliseksi mitoitetussa työtilassa se ei aina onnistu. Koen, että selkänojattomasta tuolista on joustavampi nousta auttamaan asiakasta tai käsitellä suurpakkauksia.

Satulatuolin korkeudensäätö kaasujousen avulla käy nopeasti ja myös tauottaja tulee säätäneeksi istuimen mitoilleen sopivaksi. Kassapöydän runkoon kiinnitetyn tuolin saa lähemmäksi skanneria tai kassakonetta tai kokonaan pöydän alle. Kun kassanhoitajan työtila on pieni, antaa satulatuoli lisää vapautta pieneen tilaan. Tuolin kehikkokaan ei vie jalkatilaa. Mielestäni Ponychair® -satulatuolia käyttämällä voi keventää fyysisesti voimaa vaativaa istumatyötä."

Ronja Jokiaho, kassanhoitaja
CM Lahti, Laune

(Julkaistu käyttäjien luvalla.)© Suomen Satulatuolikeskus, 2017 | myynti (at) satulatuolikeskus.fi | SITE DESIGN