maksa osamaksulla

Usein kysyttyä

- Mitä etuja satulatuoli-istunnasta on minulle?
- Miten istun satulatuolissa?
- Sopiiko satulatuoli normaalikorkuisen työpöydän kanssa käytettäväksi?
- Selkäni / takamukseni kipeytyi kokeillessani satulatuolia.
Onko tämä normaalia?

- Onko tuoleja mahdollista saada koekäyttöön?
- Tarvitseeko satulatuolissa olla selkänojaa?
- Kuinka kokoan satulatuolin?


Mitä etuja satuoli-istunnasta on minulle?

Satulatuoli-istunnan kymmenen oleellisinta etua ovat:

1. Voit liikkua nopeammin ja kurotella helpommin
2. Vähennät rasitusta polvissasi
3. Parannat jalkojesi nestevirtausta
4. Vähennät hartioidesi ja hartiaseutusi lihasten jännitystä ja kipuja
5. Syvennät hengitystäsi, parannat happimäärääsi ja olet virkeämpi
6. Aktivoit selkääsi ja vahvistat selkälihaksiasi
7. Parannat ryhtiäsi
8. Vähennät tai poistat alaselän iskias-kivut
9. Muutat asentoasi helposti
10. Voit korvata seisomatyön satulatuoli-istunnalla

Miten istutun satulatuolissa?

Satulatuolissa istuesssasi haarakulma on noin 90 astetta ja reitesi suuntautuvat noin 45 astetta alaviistoon. Satulatuolissa kehosi painoa kannattelevat istuinluut lihastesi sijaan. Ergonominen istuminen satulatuolilla perustuu lantion etuviistoon asentoon sekä jalkojen ja selän rentoon tasapainoon.

Sopiiko satulatuoli käytettäväksi normaalikorkuisen työpöydän kanssa käytettäväksi?

Optimaalisin istumakorkeus satulatuolilla istuttaessa on tavalliseen tuoliin verrattuna korkeampi.


Sopiiko satulatuoli normaalikorkuisen
työpöydän kanssa käytettäväksi?

Optimaalisin istumakorkeus satulatuolilla istuttaessa on tavalliseen tuoliin verrattuna korkeampi. Tällöin kantapäät ylettyvät juuri ja juuri maahan ja asento on puoliseisova. Korkeammasta istuma-asennosta johtuen olisi hyvä jos (työ)pöytää voitaisiin korottaa n. 10- 15 cm. Satulatuolilla voi istua myös tavallisen työpöydän ääressä, sillä satulatuoli-istunta on silti laadukkaampaa kuin perinteisellä tuolilla istuttaessa, koska jalkojen veren- ja nestekierto toimii vapaammin, sekä selkä ohjautuu ryhdikkäämpään asentoon. Oleellista on istua itse hyvin, ja säätää kalusteet sen mukaan!

Selkäni / takamukseni kipeytyi kokeillessani satulatuolia.
Onko tämä normaalia?

Totuteltaessa uuteen istuma-asentoon on normaalia että paikat voivat kipeytyä, erityisesti selkä ja takamus. Satulatuoli-istunnassa asento on erilainen verrattuna tavalliseen istumiseen, joten silloin myös eri lihakset ovat käytössä ja voivat aluksi reagoida kipeytymällä. Kehon totuttua uuteen istuma-asentoon huomaat varmasti huiman eron parempaan suuntaan työskentelyasennossasi!

Onko tuoleja mahdollista saada koekäyttöön?

Kyllä, tuoleja on mahdollista kokeilla jotta sopiva satulatuolimalli löytyisi. Yksityisasikkailla koekäyttö tapahtuu 14 vuorokauden palautusoikeuden puitteissa, eli tuoli lunastetaan postiennakolla ja sitä voi kokeilla 14 vuorokautta. Mikäli tuoli ei sovellu käyttötarkoitukseen / malli ei ole sopiva, sen voi palauttaa tai vaihtaa.

Yritysasiakkaiden on mahdollista saada tuoli / tuoleja koekäyttöön
7-21 vuorokauden ajaksi (tai erikseen sovituksi ajanjaksoksi.) Toimitus tapahtuu matkahuollon lähimpään toimipisteeseen. Koekäyttöön ei sisälly ostopakkoa. Suomen Satulatuolikeskus maksaa rahdin koekäyttöpaikkaan, ja mikäli tuolit palautuvat, koekäyttäjäosapuoli maksaa palautuneiden tuolien rahdin
(n. 9€ / tuoli.)

Tarvitseeko satulatuolissa olla selkänojaa?

Satulatuoli-istunnassa saavutetaan suoraan luonnollinen ja ryhdikäs istuma-asento, jolloin massiivinen yläseläntuki on tarpeeton. Selkänojan käyttö saattaa ohjata istujaa siirtämään jalkoja liikaa eteenpäin, jolloin istujan selkä taipuu ja selkään aiheutuu paineita ja kuormitusta. Jalat ovat oikeassa asennossa silloin, kun kantapäät ovat lähes istuinluiden alapuolella. Näin ylävartalon paino jakaantuu myös jaloille. Nojattaessa selkänojaan menetetään muotoillun satulatuolin ergonomiset hyödyt istujalle. Kuitenkin mikäli alaselälle tarvitaan erityistä lisätukea esim. välilevyn pullistuman tai issiaksen vuoksi, voidaan satulatuolissa käyttää ristiseläntukea.

Kuinka kokoan satulatuolin?

Satulatuolin kokoaminen on helppoa ja se onnistuu ilman työkaluja. Havainnollisen kokoamisohjeen voi ladata tästä.© Suomen Satulatuolikeskus, 2017 | myynti (at) satulatuolikeskus.fi | SITE DESIGN