Tasapainolaudat

Suodata tuotteita Näytä kaikki 2 tulosta
Mitu00e4 tuotetta etsit
Ku00e4yttu00e4ju00e4
Vartalorakenne
Ku00e4yttu00f6ympu00e4ristu00f6
Istuimen verhoilu
Tuotemerkit
Lajittele tuotteet

Tasapainolaudat

Tasapainolauta tuo liikettä työpäivään

Oletko kokeillut työskentelyä tasapainolaudan kanssa? Tasapainolautojen suosio seisomatyöskentelyssä on kovassa kasvussa. Ihmiset ja organisaatiot kiinnittävät yhä enemmän huomiota työergonomiaan ja tuki- sekä liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn. Satulatuolien, sähköpöytien ja seisomatyöpisteiden lisäksi toimistoja valloittavat nyt tasapainolaudat. Tasapainolaudat tekee seisomisesta sekä mukavampaa että terveellisempää!

Pitkäaikainen staattinen seisoma-asento väsyttää selkää ja jalkoja sekä hidastaa kehon nestekiertoa. Rasitus ilmenee usein alaselän, lonkkien tai vaikkapa polvien särkynä tai kolotuksena. Jalat saattavat myös turvota pitkäisen seisoma-asennon seurauksena. Seisominen tasapainolaudan päällä pitää kehon ja mielen virkeänä. Tasapainolaudan päällä tapahtuva pieni liike vahvistaa kehon syviä lihaksia, ylläpitää nestekiertoa ja aktivoi aivojen tasapainokeskusta. Se myös parantaa ryhtiä. Tasapainolautoja onkin perinteisesti käytetty esimerkiksi nilkka- ja polvivammojen kuntoutuksessa.

Ajatus juoksee vikkelämmin, kun keho pysyy aktiivisena. Pieni liike auttaa monesti myös keskittymisessä. Tasapainolaudan käyttö on helppoa, asetat vain sen jalkojesi alle ja jatkat työskentelyä – entistä virkeämpänä! Tasapainolaudalla ei tarvitse seistä koko ajan, vaan riittää, että seisot sen päällä vaikka ¼ seisoma-asennossa käyttämästäsi ajasta. Tärkeintä on, että keho saa liikettä ja kehon painopiste siirtyy ajoittain pois kantapäiltä kohti päkiöitä. Hiljaa hyvä tulee! Kun ensin totut tasapainolaudalla seisomiseen, pian huomaat, että et halua enää seistä ilman lautaa.

Tasapainolaudat ovat myös mainioita taukojumppareita. Muutama minuutti tunnissa tekee jo ihmeitä! Vaikka et työskentelisikään seisten tai sähköpöydän ääressä, on tasapainolaudat silti hyvä investointi omaan tai työyhteisön hyvinvointiin.

Olet ehkä törmännyt joskus kotikäyttöön tarkoitettuun tasapainolautaan. Työpaikkakäyttöön tarkoitetut tasapainolaudat eroavat jonkin verran perinteisistä tasapainolaudoista. Työpaikkakäyttöön tarkoitetut laudat eivät ole yhtä epävakaita kuin perinteiset tasapainolaudat. Toisin sanoen työkäyttöön tarkoitetuilla laudoilla ei tarvitse tasapainoilla yhtä paljon. Valikoimastamme löydät norjalaisen Back App 360:n ja kotimaisen Gymban.  BackApp 360:n liike on säädettävissä oman maun mukaiseksi, joten laudan käytön voi aloittaa pienellä tasapainoilulla ja vähitellen herkistää laudan keinumista. Gymba-tasapainolauta puolestaan joustaa jalkojen alla, eli itse lauta on elastinen ja mahdollistaa monipuolisen liikkeen. Gymba on voittanut useita palkintoja ja niittänyt myös kansainvälistä mainetta.

Haluatko kerralla panostaa seisomatyöpisteesi ergonomiaan? Tasapainolaudalle hyvä kaveri on seisontamatto. Kun et jaksa tasapainoilla, voit seistä joustavan työpistematon päällä ja näin optimoida seisomatyöpisteen edut.

Tutustu tarkemmin valikoimamme tasapainolautoihin, valitse omasi tai pyydä tasapainolaudat vaikkapa työpaikalle koekäyttöön! Asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään valinnassa ja kertoo lisää tuotteista.