Seisontamatot

Suodata tuotteita Näytä kaikki 5 tulosta
Mitä tuotetta etsit
Tuotemerkit
Lajittele tuotteet

Seisontamatot

Seisontamatot – joustoa jalkojen alle

Väsyvätkö jalkasi työskennellessäsi seisoma-asennossa? Jomottaako alaselkä tai särkevätkö polvet? Pitkäaikainen seisominen kovalla lattiapinnalla rasittaa selkää ja jalkoja. Staattinen asento hidastuttaa myös kehon nestekiertoa, jolloin jalat turpoavat. Seisontamatto on rahallisesti pieni investointi, mutta suuri panostus työergonomiaan. Seisontamatot vähentävät pitkäaikaisesta seisomisesta keholle aiheutuvaa rasitusta ja kiputiloja. Ne ovat suunniteltu nimenomaan seisomatyöskentelyn tueksi.

Seisontamattojen rakenteissa ja materiaaleissa on eroja, mutta pääperiaate on sama eli kehoon kohdistuvan rasituksen vähentäminen. Maton kimmoisuus siirtää jalkojen painopistettä kohti päkiöitä. Kun painopiste jakautuu osaksi myös päkiöille, vähenee alaselkään, lonkkiin, polviin ja nilkkoihin kohdistuva rasitus. Keho on näin luonnollisemmassa asennossa. Myös aivojen tasapainokeskus aktivoituu, kun seisonta-alusta joustaa jalkojen alla. Vaikka itse ei huomaisikaan pientä tasapainoiluliikettä, on sillä suuri merkitys omalle jaksamiselle. Kun keho pysyy pienessä liikkeessä, toimivat neste- ja verenkierto. Aktiivinen verenkierto taas puolestaan vaikuttaa suoraan mielen virkeyteen ja suorituskykyyn. Jos veri ei kierrä kropassa hyvin, väsyvät sekä keho että mieli.

Seisontamatto kannattaa valita sen mukaan, minkälaiseen käyttöön matto tulee. Jos matolla seistään pääsääntöisesti ulkokengät jalassa, on hyvä kiinnittää huomiota maton pintamateriaalin puhdistettavuuteen. Valikoimamme EasyMat ja ErgoMat Basic Bubble ovat hyviä vaihtoehtoja kenkien kanssa käytettäväksi, koska kyseisten mattojen pinta on helposti puhdistettavissa märällä liinalla. Jos taas työskentelet mielellään sukkasiltaan, on maton pintamateriaalin hyvä olla hengittävä ja miellyttävä sukan alla. StandUp -maton pinta on likaa hylkivää keinokuitua, mutta hengittävä. Humaltool Balance Spot maton pinta on puolestaan villaa, joten pinta on lämmin ja hengittävä. Seisontamatot ovat yleistymässä kovaa vauhtia, koska niiden merkitys tuki- ja liikuntaelinvaivojen ehkäisyssä on paremmin yleisessä tiedossa. Mattoja saattaakin nähdä kassojen, asiakaspalvelutiskien takana ja toimistoissa.

Seisontamaton hinta on pieni siihten nähden, mitä hyötyjä sillä voidaan saavuttaa! Matto on maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin, jos sen avulla on vältettyä edes yksikin sairauslomapäivä. Työntekijöiden pysyessä virkeänä, nousee myös työn tehokkuus. Seisontamaton lisäksi työergonomiaa voidaan parantaa vaikkapa toimistokäyttöön tarkoitetulla tasapainolaudalla, joka toimii myös hyvänä taukojumpparina.

Tutustu seisontamatto työpistemattovalikoimaamme ja löydä käyttöösi sopiva vaihtoehto. Asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa valinnassa!