Skip to main content

Sähköpöytä on satulatuolille paras kumppani! Satulatuolin ergonomiset edut ovat huipussaan sähköpöydän kanssa. Sähköpöytä mahdollistaa optimaalisen työskentelyasennon, koska pöydän korkeus voidaan säätää käyttäjän mittoihin juuri sopivaksi. Ergonominen työskentelyasento puolestaan ehkäisee ja vähentää tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä lihasjännityksestä aiheutuvaa päänsärkyä.

  • Sähköpöydän keskeiset hyödyt:
  • Niska- ja hartiaseudun vaivojen ennaltaehkäisy
  • Kehon vireystilan ylläpitäminen koko työpäivän ajan
  • Työn tuottavuuden paraneminen

Moni uusi sähköpöydän käyttäjä intoutuu seisomaan pitkiäkin aikoja. On kuitenkin hyvä muistaa kultainen keskitie. Yhtäjaksoinen ja pitkäaikainen seisominen ei ole hyväksi. Työpäivän aikana olisi hyvä seisoa noin neljä tuntia ja istuminen voi tapahtua ergonomisesta, satulatuolilla. Työaskentelyasennon vaihteleminen on siis tärkeää. Seisominen ja istuminen voidaan toteuttaa kuunnellen kehoa, jolloin keho ja mieli pysyvät virkeinä koko työpäivän ajan. Pöydän voi esimerkiksi nostaa seisomakorkeuteen kerran tunnissa, noin 15-30 minuutin ajaksi. Seisominen voi aluksi tuntua epämiellyttävältä, mutta keho kyllä tottuu pian uuteen työskentelyasentoon.

Pöydän korkeus tulisi niin seisoma- kuin istumakorkeudessakin asettaa siten, että hartiaseutu pysyy rentona ja kyynärvarret lepäävät pöytälevyn päällä, mahdollisimman lähellä kehoa. Hyvä näytön korkeus saavutetaan, kun katse suuntautuu suoraan eteenpäin. Kovan lattiapinnan päälle voidaan seisoma-asentoa varten asettaa seisontamatto, joka siirtää painoa kantapäiltä päkiöille ja joustaa jalan alla. Matto myös vaikuttaa positiivisesti tasapainoaistiin ja vähentää jalkoihin kohdistuvaa rasitusta.

Sähköpöytien ominaisuuksissa on eroja. Osassa malleista on mahakolo, jonka avulla kädet saadaan ergonomisesti lähelle kehoa. Joissakin sähköpöydissä on myös korkeussäädön muistipaikat, joihin voi tallentaa käyttäjälle sopivat työskentelykorkeudet. Tällöin sopivaa korkeutta ei tarvitse etsiä joka kerta, kun pöytää nostetaan tai lasketaan.  Pöydän koko on hyvä valita käyttötarkoitukseen ja sille valittuun paikkaan sopivaksi. Tutustu sähköpöytämallistoomme ja löydä tarpeisiisi sopiva malli. Asiakaspalvelustamme saat asiantuntevaa apua ja vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin.

Maksa turvallisesti ja huoletta verkossa!

Maksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossa