Ostoskori

Oletko etsimässä mattoa työpisteellesi? Et ole ainoa. Työpistemattojen  suosio on kovassa kasvussa! Yhä useammalta työpaikalta löytyy korkeussäädettävä työpöytä tai seisomatyöpiste ja moni on huomannut, että kovalla lattialla seisominen ei ole kovin miellyttävää.

Tietoisuus istumisen ergonomiasta on jo hyvin ihmisten tiedossa ja useimmat tietävät sen, että pitkäaikainen istuminen on hallaksi kropalle. Sama pätee myös seisomiseen. Oiva keino vähentää seisomisen keholla aiheuttamaa kuormitusta on asettaa jalkojen alle kimmoisa työpistematto. Matto siirtää kehon painopistettä kantapäiltä kohti päkiöitä, jolloin alaselkään ja polviin kohdistuva rasitus vähenee. Jalatkaan eivät väsy yhtä nopeasti, kun alla on pehmeä ja joustava alusta. Joustava alusta myös aktivoi aivojen tasapainokeskusta, joten parannat tasapainoaistiasi lähes huomaamatta. Maton idea perustuu maton rakenteeseen, joka asettaa jalan sille luonnolliseen asentoon.

Kun lähtee etsimään työpisteelle sopivaa mattoa, voi törmätä moneen erilaiseen malliin ja termitkin saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Työpistematto ja seisontamatto ovat synonyymejä. Älä siis anna nimityksen hämätä, vaan keskity siihen, mitkä ovat sinun tarpeesi matolta. Tässäpä muutama yksinkertainen vinkki maton valintaan!

KUINKA PALJON MATOLLE ON TILAA?
Oletko etsimässä mattoa esimerkiksi kassan taakse tai ahtaaseen tilaan? Tarkista mattovaihtoehtojen koko ja valitse koko tilan mukaan.
Valikoimamme matoista ahtaaseen tilaan sopii Ergomat Basic Bubble tai Humantool Balance Spot -matto. Nämä kaksi ovat kooltaan pienimmät. Ergomat Basic Bubble on omiaan esimerkiksi kassapisteessä, kun taas Humantool Balance Spot sopii toimistoon. Humantoolin maton mukana tulee ripustuskoukku, jonka avulla maton saa roikkumaan pöydän reunasta esimerkiksi siivouksen ajaksi.  Kooltaan suurimmat matot ovat Easymat ja StandUp. Easymat sopii kumimaisen pintansa vuoksi esimerkiksi asiakaspalvelupisteille tai linjastoille. StandUp-matto on puolestaan suunnattu enemmän toimistokäyttöön ja sen saa ripustettua pöydän reunaan mukana tulevalla koukulla.

SEISOTAANKO MATOLLA SUKAT VAI KENGÄT JALASSA?
Jos otat usein kengät pois ja annat jalkojen hengittää, kannattaa valita työpistematto, jossa on kangaspäällyste. Valikoimamme matoista kangaspäällysteisiä ovat StandUp ja Humantool Balance Spot. StandUp:n kangas on polypropyleenia, keinokuitua, jota käytetään paljon esimerkiksi yleis- ja eteismatoissa. Materiaali on helppohoitoista, koska se ei ime likaa itseensä ja pinta on helppo puhdistaa imuroimalla tai kostealla rätillä. Humantoolin Balance Spot maton pinta on villaa, joten materiaali on jalan alla lämmin, mutta hengittävä. Villa on hyvä valinta kylmille varpaille tai jos arvostat luonnonmateriaalia. Villaa voi myös imuroida ja pyyhkiä kostealla rätillä, mutta se hylkii likaa jonkin verran heikommin kuin keinokuitu. Näiden kahden maton paksuudessa on myös pienoinen ero. Jos etsit pehmeämpää mattoa, valintasi on Humantool Balance Spot. Jos taas kimmoisampi pinta on mieluisampi, on StandUp parempi vaihtoehto.

Mikäli matolla seistään pääasiassa kengät jalassa, suosittelen työpistemattoa, jossa on kumimainen pinta. Kumimainen pinta on helppo pitää puhtaana ja se hylkii kosteutta. Valikoimamme matoista Easymat ja Ergomat Basic Bubble sopivat erityisesti kenkien kanssa käytetettäväksi. Easymatin pinta on PVC:tä ja pinnan kuviointi on kalanruotomainen, joten matto on tyylikäs tilassa kuin tilassa. Ergomat Basic Bubble on puolestaan tehty polyuretaanista ja siinä on joustava kuplamainen pinta. Easymat on näistä matoista pinnaltaan jämäkämpi ja Ergomat Basic Bubble puolestaan joustavampi.

Tutustu valikoimamme mattoihin ja löydä omasi! Valikoiman löydät täältä.
Asiantunteva asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi ja avustaa valinnassa.

Maksa turvallisesti ja huoletta verkossa!

Maksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossa