Skip to main content

Oletko etsimässä mattoa työpisteellesi? Et ole ainoa. Työpistemattojen  suosio on kovassa kasvussa! Yhä useammalta työpaikalta löytyy korkeussäädettävä työpöytä tai seisomatyöpiste ja moni on huomannut, että kovalla lattialla seisominen ei ole kovin miellyttävää.

Tietoisuus istumisen ergonomiasta on jo hyvin ihmisten tiedossa ja useimmat tietävät sen, että pitkäaikainen istuminen on hallaksi kropalle. Sama pätee myös seisomiseen. Oiva keino vähentää seisomisen keholla aiheuttamaa kuormitusta on asettaa jalkojen alle kimmoisa työpistematto. Matto siirtää kehon painopistettä kantapäiltä kohti päkiöitä, jolloin alaselkään ja polviin kohdistuva rasitus vähenee. Jalatkaan eivät väsy yhtä nopeasti, kun alla on pehmeä ja joustava alusta. Joustava alusta myös aktivoi aivojen tasapainokeskusta, joten parannat tasapainoaistiasi lähes huomaamatta. Maton idea perustuu maton rakenteeseen, joka asettaa jalan sille luonnolliseen asentoon.

Kun lähtee etsimään työpisteelle sopivaa mattoa, voi törmätä moneen erilaiseen malliin ja termitkin saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Työpistematto ja seisontamatto ovat synonyymejä. Älä siis anna nimityksen hämätä, vaan keskity siihen, mitkä ovat sinun tarpeesi matolta. Tässäpä muutama yksinkertainen vinkki maton valintaan!

KUINKA PALJON MATOLLE ON TILAA?
Oletko etsimässä mattoa esimerkiksi kassan taakse tai ahtaaseen tilaan? Tarkista mattovaihtoehtojen koko ja valitse koko tilan mukaan.
Valikoimamme matoista ahtaaseen tilaan sopii Ergomat Basic Bubble. Ergomat Basic Bubble on omiaan esimerkiksi kassapisteessä. Kooltaan suurimmat matot ovat Easymat, StandUp, StandUp Cork ja Noir. Easymat sopii kumimaisen pintansa vuoksi esimerkiksi asiakaspalvelupisteille tai linjastoille. StandUp-matto on puolestaan suunnattu enemmän toimistokäyttöön ja sen saa ripustettua pöydän reunaan mukana tulevalla koukulla. StandUp Cork on tyylikäs matto toimistoon tai kotiin. Noir sopii helppohoitoisuutensa vuoksi kaikenlaisiin kohteisiin – teollisuuteen, terveydenhuoltoon, asiakaspalvelutiskille ja kotiin.

SEISOTAANKO MATOLLA SUKAT VAI KENGÄT JALASSA?
Jos otat usein kengät pois ja annat jalkojen hengittää, kannattaa valita työpistematto, jossa on kangas- tai korkkipäällyste. Valikoimamme matoista kangaspäällysteinen on StandUp. Luonnonkorkki löytyy StandUp Corkista. StandUp:n kangas on polypropyleenia, keinokuitua, jota käytetään paljon esimerkiksi yleis- ja eteismatoissa. Materiaali on helppohoitoista, koska se ei ime likaa itseensä ja pinta on helppo puhdistaa imuroimalla tai kostealla rätillä. Näiden kahden maton paksuudessa on myös pienoinen ero. Jos etsit pehmeämpää mattoa, valintasi on StandUp kangaspäällysteellä. Jos taas kimmoisampi pinta on mieluisampi, on StandUp Cork on parempi vaihtoehto. StandUp Cork erottuu muista matoistaan sen materiaalilla eli luonnonkorkilla. Materiaali on hyvin lämpöä eristävää, kestävää ja helppo pitää puhtaana.

Mikäli matolla seistään pääasiassa kengät jalassa, suosittelen työpistemattoa, jossa on kumimainen pinta. Kumimainen pinta on helppo pitää puhtaana ja se hylkii kosteutta. Valikoimamme matoista Easymat, Ergomat Basic Bubble ja Noir sopivat erityisesti kenkien kanssa käytetettäväksi. Easymatin pinta on PVC:tä ja pinnan kuviointi on kalanruotomainen, joten matto on tyylikäs tilassa kuin tilassa. Ergomat Basic Bubble on puolestaan tehty polyuretaanista ja siinä on joustava kuplamainen pinta. Noirin pinta on tiivis, tasainen ja se on desinfioitavissa 70%:lla alkoholiliuksella. Easymat on näistä matoista pinnaltaan jämäkin, Ergomat Basic Bubble ja Noir ovat puolestaan joustavampi.

Tutustu valikoimamme mattoihin ja löydä omasi! Valikoiman löydät täältä.
Asiantunteva asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi ja avustaa valinnassa.

Maksa turvallisesti ja huoletta verkossa!

Maksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossa