Skip to main content

Vaivaako alaselän niska-hartiaseudun kivut, rintarangan lukot tai jomottaako alaselkä? Perinteisellä työtuolilla istuessa ryhti on usein huono ja istuma-asento kumara. Tämä saattaa aiheuttaa niska-hartiaseudun vaivoja, alaselän kipuja ja päänsärkyä. Satulatuoli oikaisee ryhdin, edesauttaa koko vartalon verenkiertoa ja aktivoi selän lihaksia.

Mitä etuja satulatuoli-istunnasta on minulle?

10 syytä valita työtuoliksi satulatuoli:

 1. Voit liikkua nopeammin ja kurotella helpommin kuin perinteisellä työtuolilla.
 2. Vähennät rasitusta polvissa.
 3. Parannat jalkojesi nestevirtausta.
 4. Vähennät hartioidesi ja hartiaseutusi lihasten jännitystä sekä kipuja.
 5. Syvennät hengitystäsi, parannat happimäärääsi ja olet virkeämpi.
 6. Aktivoit selkääsi ja vahvistat selkälihaksiasi.
 7. Parannat ryhtiäsi.
 8. Vähennät tai poistat alaselän iskiaskivut.
 9. Muutat asentoasi helposti.
 10. Voit korvata seisomatyön satulatuoli-istunnalla.

Miten istun satulatuolissa?

Satulatuolissa istuesssasi haarakulma on noin 90 astetta ja reitesi suuntautuvat noin 45 astetta alaviistoon. Satulatuolissa kehosi painoa kannattelevat istuinluut lihastesi sijaan. Ergonominen istuminen satulatuolilla perustuu lantion etuviistoon asentoon sekä jalkojen ja selän rentoon tasapainoon.

Teetkö toimistotyötä? Tarkista, että kätesi lepäävät työpöydällä 90 asteen kulmassa hartiat rentona. Näytön tulisi olla katseen korkeudella, jolloin niska on suorassa linjassa.

Satulatuolissa istuttaessa reidet suuntautuvat 45 astetta alaviistoon. Takamus asetetaan aivan istuimen takareunaan kiinni.
Istuma-asento on puoliseisova, jolloin jalat kannattelevat osan kehon painosta.
Satulatuolin ergonomiset edut ovat huipussaan, kun työpisteen korkeus voidaan säätää istujan mittoihin sopivaksi. Tällöin ryhti pysyy hyvänä ja kyynärvarret lepäävät työpöydän päällä hartiat rentoina.
Niska- ja hartialueen rasitusta voidaan vähentää, kun näytön korkeus säädetään niin, että katse suuntautuu suoraan eteenpäin.

Sopiiko satulatuoli normaalikorkuisen työpöydän kanssa käytettäväksi?

Optimaalisin istumakorkeus satulatuolilla istuttaessa on tavalliseen tuoliin verrattuna korkeampi. Tällöin kantapäät ylettyvät juuri ja juuri maahan ja asento on puoliseisova. Korkeammasta istuma-asennosta johtuen olisi hyvä jos (työ)pöytää voitaisiin korottaa n. 10- 15 cm. Satulatuolilla voi istua myös tavallisen työpöydän ääressä, sillä satulatuoli-istunta on silti laadukkaampaa kuin perinteisellä tuolilla istuttaessa, koska jalkojen veren- ja nestekierto toimii vapaammin, sekä selkä ohjautuu ryhdikkäämpään asentoon. Oleellista on istua itse hyvin, ja säätää kalusteet sen mukaan!

Selkäni / takamukseni kipeytyi kokeillessani satulatuolia. Onko tämä normaalia?

Totuteltaessa uuteen istuma-asentoon on normaalia että paikat voivat kipeytyä, erityisesti selkä ja takamus. Satulatuoli-istunnassa asento on erilainen verrattuna tavalliseen istumiseen, joten silloin myös eri lihakset ovat käytössä ja voivat aluksi reagoida kipeytymällä. Kehon totuttua uuteen istuma-asentoon huomaat varmasti huiman eron parempaan suuntaan työskentelyasennossasi!

Tarkista myös istuma-asentosi. Satulatuolilla, jalat tulee olla tukevasti maassa, jolloin osa painosta jakautuu jaloille. Takamus työnnetään aivan satulatuolin takareunaan ja tuolin korkeus säädetään niin, että polvet ovat 135-asteen kulmassa.

Onko tuoleja mahdollista saada koekäyttöön?

Kyllä, tuoleja on mahdollista kokeilla, jotta sopiva satulatuolimalli löytyisi.

Yksityisasiakkailla koekäyttö tapahtuu 14 vuorokauden palautusoikeuden puitteissa. Mikäli tuoli ei sovellu käyttötarkoitukseen tai malli ei ole sopiva, tuolin voi palauttaa tai vaihtaa.

Yritysasiakkaiden on mahdollista saada tuoli / tuoleja koekäyttöön

7–21 vuorokauden ajaksi (tai erikseen sovituksi ajanjaksoksi). Toimitus tapahtuu suoraan työpikalle virastoaikana. Koekäyttöön ei sisälly ostopakkoa. Suomen Satulatuolikeskus maksaa rahdin koekäyttöpaikkaan, ja mikäli tuoli palautuu, koekäyttäjäosapuoli maksaa palautuneen tuolin rahdin (15€ alv. 0%).

Tarvitseeko satulatuolissa olla selkänojaa?

Satulatuoli-istunnassa saavutetaan suoraan luonnollinen ja ryhdikäs istuma-asento, jolloin massiivinen yläseläntuki on tarpeeton. Selkänojan käyttö saattaa ohjata istujaa siirtämään jalkoja liikaa eteenpäin, jolloin istujan selkä taipuu ja selkään aiheutuu paineita ja kuormitusta. Jalat ovat oikeassa asennossa silloin, kun kantapäät ovat lähes istuinluiden alapuolella. Näin ylävartalon paino jakaantuu myös jaloille. Nojattaessa selkänojaan menetetään muotoillun satulatuolin ergonomiset hyödyt istujalle. Kuitenkin mikäli alaselälle tarvitaan erityistä lisätukea esim. välilevyn pullistuman tai issiaksen vuoksi, voidaan satulatuolissa käyttää ristiseläntukea.

Kumman valitsen – satulatuolin kallistuksen säädöllä vai keinumekanismilla?

Tämä on makukysymys! Molemmissa vaihtoehdoissa on omat vahvuutensa. Portaaton kallistuksen säätö on mahdollista lukita käyttäjälle sopivaan kulmaan, jolloin lantion asento saadaan haluttuun kulmaan. Keinumekanismilla saa puolestaan liikettä työpäivään tinkimättä ergonomisesta istuma-asennosta. Tuoli ohjaa selän automaattisesti oikeaan asentoon istuinosan kallistuessa painon voimasta eteenpäin. Keinunta myötäilee liikkeitä kuten kurottelua ja se aktivoi keskivartalon sekä lantion alueen lihaksia.

Kuinka kokoan satulatuolin?

Satulatuolin kokoaminen on helppoa ja se onnistuu ilman työkaluja. Havainnollisen kokoamisohjeen voi ladata tästä.

Millainen takuu satulatuoleilla on?

Tuotteemme on suunniteltu kestämään ja kaikilla tuotteilla on Suomen lain säädännön mukaisesti vähintään kahden vuoden takuu. Takuuaika on tuotekohtainen ja takuu kattaa asianmukaisessa käsittelyssä syntyneet viat.

Jos tuoli on vioittunut asianmukaisessa käytössä, otathan meihin viipymättä yhteyttä (viimeistään viikon kuluessa vian ilmenemisestä). Palvelemme takuuasioissa sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@satulatuolikeskus.fi tai puhelimitse numerossa 010 470 9610.

Takuu ei kata seuraavia vikoja tai vaurioita, jotka ovat aiheutuneet:

 • istuimen verhoilua tai tuolin muita osia vahingoittavista nesteistä
 • tuotteen kaatumisesta lattialle tai putoamisesta
 • tuotteen hankautumisesta ulkoisia kohteita vasten
 • terävistä tai tylpistä esineistä
 • normaalista kulumisesta
 • lemmikkieläinten tuoliin tekemistä jäljistä
 • asiakkaan tai muun kuin myyjän tuotteeseen tekemistä muutoksista tai muutostöiden johdosta syntyneitä vikoja

Millaisia lisävarusteita satulatuoliin saa?

Etsitkö varaosaa satulatuoliisi? Myymme myös varaosia (mm. kaasujousia, pyöriä, jalkaristikoita ja säätömekanismeja) yleisimpiin satulatuolimalleihin. Kysy lisää sähköpostilla asiakaspalvelu@satulatuolikeskus.fi tai puhelimitse numerosta 010 470 9610.

Miten satulatuolia hoidetaan ja huolletaan?

Nahan puhdistus ja hoito:

Käytä ainoastaan verhoilunahalle tarkoitettuja puhdistus- ja hoitoaineita tai mietoa saippualiuosta. Yleispuhdistusaineet voivat vaurioittaa nahkaa. Likatahrat voi puhdistaa painelemalla tahraa mietoon saippuavedellä tai nahan puhdistusaineella kostutetulla siivouspyyhkeellä. Tahraa ei saa hangata.

 

Keinonahan puhdistus:

Käytä laimentamatonta neutraalia pesuainetta, joka ei sisällä alkoholia (alkoholi kuivattaa keinonahkaa). Tahra voidaan pyyhkiä nihkeällä neutraaliin pesuaineeseen kostutetulla siivouspyyhkeellä. Mikäli pinta jää pyyhinnän jälkeen kosteaksi, on se hyvä kuivata esimerkiksi talouspaperilla.

 

Kankaan puhdistus:

Kangaspäälysteisen satulatuolin voi imuroida kevyesti. Tahrat on hyvä poistaa välittömästi, jotta ne eivät pinty. Tahran poistoon käytettävän aineen vaikutusta on hyvä kokeilla ensin mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Tahranpoistossa käsitellään vain kohta, jossa tahra on liottamalla tahra, ei hankaamalla. Tahraa poistetaan käyttäen mahdollisimman vähän puhdistusainetta ja vettä. Tahraa puhdistetaan työntämällä sitä ulospäin ja sisäänpäin, jotta kankaaseen ei jäisi rengasta. Ylimääräinen kosteus imeytetään talouspaperiin. Kankaan voi suojata käyttämällä tekstiilipinnoille tarkoitettua suoja-ainetta.

 

Kaasujousen, pyörien tai mekanismin huolto ja/tai vaihto: Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuinka palautan tilaamani satulatuolin?

Tuotteen voi palauttaa 14 vrk sisällä sen vastaanottamisesta. Palautus onnistuu veloituksetta Matkahuollon asiakaspalautuksena. Perille toimitetuille tuotteille tilaamme poisnoudon toimitusosoitteesta. koskee sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Tarkemmat palautusohjeet ja Matkahuollon palautusnumeron saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostilla asiakaspalvelu@satulatuolikeskus.fi tai numerosta 010 470 9610.

Tuote tulee pakata palautusta varten. Hyvitys palautuksesta tehdään 7 vrk kuluessa siitä, kun palautus on vastaanototettu. Tuotteeseen on oikeus tutustua ja sitä voi koekäyttää, mutta asiakkaalla on velvollisuus pitää huolta tuotteesta. Jos palautettavaa tuotetta on käsitelty huolimattomasti ja tuote on tästä syystä vaurioitunut, peritään enimmillään 100 % arvonalennusta tuotteen hinnasta sekä palautuskulut.

Lisätietoa palautuksesta saat asiakaspalvelustamme.

Maksa turvallisesti ja huoletta verkossa!

Maksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossaMaksa turvallisesti verkossa